Hírek

Hidrogén üzemanyagcellás rendszer

A Toyota felgyorsítja a fukusimai üzem dekarbonizációs erőfeszítéseit hidrogén használatával: a már Magyarországon is elérhető, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás elektromos Toyota Mirai technológiájával működő elektrolizáló berendezést helyeznek üzembe.


A Toyota 2021 júniusa óta dolgozik Fukusima prefektúrával közösen új, jövőbeli városok fejlesztésén, amelyek Fukusimában termelt hidrogént és az ott kifejlesztett hidrogénnel kapcsolatos technológiákat egyaránt felhasználják majd. Ezen erőfeszítések részeként a Toyota együttműködik a DENSO csoporttal a hidrogén és a megújuló energia felhasználásában az üzemek széndioxid-mentesítésére. A Toyota a közelmúltban új elektrolizáló berendezést fejlesztett ki, amely a hidrogén üzemanyagcellás elemek és a Mirai egyéb technológiáinak felhasználásával hidrogént állít elő víz elektrolizálásával.

A berendezést idén márciusban helyezik üzembe a DENSO fukushimai üzemében, amely technológiai bevezetési helyszínként szolgál majd a jövőbeni széleskörű használat elősegítése érdekében. A Toyota felgyorsítja erőfeszítéseit a helyben előállított hidrogén helyi fogyasztási modelljének kidolgozására: elektrolizáló berendezés segítségével tiszta hidrogént állítanak elő, majd az üzem egyik gázkemencéjében elégetik azt. Ezen túlmenően a Toyota nyilvánosságra hozza egy ilyen hidrogénhasznosítási modell kidolgozására tett erőfeszítéseinek részleteit, annak reményében, hogy a modell megvalósítását a különböző iparágakból és régiókból származó vállalatokra is kiterjessze. A DENSO fukushimai üzemének hidrogénhasznosítása a japán Új Energia és Ipari Technológiai Fejlesztési Szervezet által támogatott projektként valósul meg.

Bővebben >>

Gyöngyös

Toyota Gyöngyös
3200 Gyöngyös, Karácsondi út 1.

Telefon: 06 (37) 503-503
Értékesítés: 06 (30) 9382-936
Szerviz: 06 (30) 603-3530

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás
  • Hétfő-Péntek 8.00-17.00
  • Szombat: 8.00-12.00
  • Vasárnap: Zárva
Salgótarján

Toyota Salgótarján
3100 Salgótarján, Füleki út 154.

Telefon: 06 (32) 520-640
Értékesítés: 06 (30) 9382-936
Szerviz: 06 (30) 475-0429

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.